Onvergetelijke boottocht voor mensen met een beperking

De G-parade is een feestelijke optocht te water (botenparade) voor mensen met een beperking en hun begeleiders/mantelzorgers die van Bierbrouwerij en Schipperscafé De Mommeriete over het kanaal Almelo – De Haandrik en de Overijsselse Vecht naar de grens tussen Nederland en Duitsland vaart.

Gparade 2019

Op zaterdag 20 juli gaat de tweede editie van de Gparade van start vanaf Bierbrouwerij en schipperscafe De Mommeriete in Gramsbergen. De planning ziet er als volgt uit:

Ontvangst: 10.30 uur
vertrek van de boten: 11.30 uur
terugkomst: tussen 13.30 en 14.00 uur

Als de Gparade terugkomt in Gramsbergen, dan zal onze kersverse Minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink ons verwelkomen. We vinden het fantastisch dat hij onze parade een warm hart toedraagt en nog ruimte hiervoor in zijn drukke agenda wist vrij te maken!

Geschiedenis

In 2016 vond de geslaagde pilot van de G-parade plaats. op 7 juli 2018 is de eerste officiële editie van de G-parade van start gegaan om 10.30 uur op het terrein van de Mommeriete. Vanaf 10.30 uur zorgde Hans van der Velde uit Gramsbergen hierbij voor gezellige muziek. Om 11.30 uur vertrokken de boten uit Gramsbergen. Om 13.00 kwamen zij weer aan bij de Mommeriete.

Wat is de G-parade

De G-parade is een evenement dat vooral in het teken staat van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De G-parade is een botenparade die vanaf Gramsbergen  over het kanaal Almelo – De Haandrik en de Overijsselse Vecht naar de Duitse grens vaart.  Voor het vertrek van de G-parade kunnen de deelnemers en hun begeleiders genieten van muziek en activiteiten en na afloop een hapje en drankje. De boottocht over het kanaal en de Overijsselse Vecht eindigt in Gramsbergen.

Initiatief

De G-parade is een initiatief van de Stichting Program, Baalderborg groep en Rotary Hardenberg. Aan de G-parade werken vele bootbezitters en vrijwilligers mee.