Onvergetelijke boottocht voor mensen met een beperking

De G-parade is een feestelijke optocht te water (botenparade) die van Bierbrouwerij en Schipperscafé De Mommeriete over het kanaal Almelo – De Haandrik en de Overijsselse Vecht naar de grens tussen Nederland en Duitsland vaart. De G-parade is een nieuw evenement in het Vechtdal. In 2016 vond de geslaagde pilot van de G-parade plaats. op 7 juli 2018 zal de eerste officiële editie van de G-parade van start gaan om 10.30 uur op het terrein van de Mommeriete. Vanaf 10.30 uur zorgt Hans van der Velde uit Gramsbergen hierbij voor gezellige muziek. De afvaart zal dan rond 11.30 uur zijn. En natuurlijk is iedereen van harte welkom om de deelnemers uit te zwaaien en/of weer te verwelkomen als zij rond 13.00 uur weer in Gramsbergen arriveren.

Wat is de G-parade

De G-parade is een evenement dat vooral in het teken staat van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De G-parade is een botenparade die vanaf Gramsbergen  over het kanaal Almelo – De Haandrik en de Overijsselse Vecht naar de Duitse grens vaart.  Voor het vertrek van de G-parade kunnen de deelnemers en hun begeleiders genieten van muziek en activiteiten en na afloop een hapje en drankje. De boottocht over het kanaal en de Overijsselse Vecht eindigt in Gramsbergen.

Deelnemers

De G-parade is een initiatief van de Stichting Program, Baalderborg groep en Rotary Hardenberg. Aan de G-parade werken vele bootbezitters en vrijwilligers mee.